Curd Chilly Kondattam
Kondattam mulaku or Thairu Mulagu is sundried chilly marinated with nadan curd and salt. The chillies are soaked in salted curd for one day and then sun-dried. They are ready to fry curd chllies with a hot, spicy, and salty flavor. It can be stored for many months. When fried they are crunchy with a dark brown colour and are a super side dish for rice. It reduces blood pressure, prevents heart disease, aids digestion, and also helps in weight loss. It is a favorite delicacy of most of the South Indians.
തൈര് മുളക്കൊണ്ടാട്ടം
ഉപ്പു ചേർത്ത നല്ല നാടൻ തൈരിൽ , പച്ചമുളക് കുതിർത്ത് വെയിലത്തുണക്കി തയ്യാറാക്കുന്ന കൊണ്ടാട്ടം മുളക് അഥവാ തൈരു മുളകു കൊണ്ടാട്ടം ദക്ഷിണേന്ത്യയിലെ ഒരു ഇഷ്ടവിഭവമാണ് .എളുപ്പം വറുത്തെടുക്കാവുന്ന ഈ കൊണ്ടാട്ടം നല്ല എരിവുരസമുള്ളതും ഭക്ഷണത്തെ കൂടുതൽ രുചികരമാക്കാൻ സഹായിക്കുന്നതുമാണ് .ഇത് ഏറെക്കാലം കേടുവരാതെ സൂക്ഷിച്ചു വെക്കാനും സാധിക്കുന്നതാണ് .
No Reviews yet..
Sign up and order your favorite vegetables and fruits from local farmers